Teden tradicionalnih slovenskih jedi v Vrtcu Anice Černejeve v Celju

V Vrtcu Anice Černejeve v Celju so obeleževanje dneva slovenske hrane razširili na cel teden. Od 11. do 15. novembra  2019 so v jedilnik vključili slovenske narodne jedi, dejavnosti v skupinah pa obogatili s pestrimi vsebinami:

  • spoznavanje življenja čebel in z ogledom video posnetka Kranjska čebela,
  • obisk čebelarja (ogled čebelnjaka in obisk čebelarskega doma) in s predstavitev pripomočkov, ki jih uporablja pri svojem delu,
  • ples čebelic ob glasbi, z gibalno igro Čebela in medved,
  • prepevanje pesmi (tri čebele – anja štefan…),
  • peka medenjakov in pletenic,
  • priprava zdrave malice (solata s fižolom in repo, črno redkvijo),
  • spoznavanje in uživanjem tradicionalnih slovenskih jedi,
  • čajanka, okušanje različnih vrst medu in sadja,
  • likovno upodabljanje čebel in čebelnjakov v različnih tehnikah in izdelovanjem iz nestrukturiranega materiala,
  • spoznavanje slovenskih šaljivk in zbadljivk,
  • s pravljicami (čudežna skleda medu…)
  • obiskom čebele adele, ki jim je pripravila pravljično uro

Otroci so spoznavali in pridobivali navade zdravega in raznolikega prehranjevanja in razvijali prstno motoriko.  Spodbujali so jih k oblikovanju prijetnega vzdušja pri obrokih. Dejavnosti so predstavili tudi staršem na oglasnih deskah, z razstavo fotografij ter otroških izdelkov v garderobah in na spletni strani vrtca. Ciljem bodo sledili skozi celo šolsko leto.